h1

Ingen. Karriär. I. Världen.

april 21, 2010

Igår tog jag ytterligare ett steg för att mitt stressiga liv ska vara mindre stressigt. Jag gick helt enkelt till företagsläkaren och berättade att jag känner av stress och visar symtom genom att jag är mycket trött, får högt stresspåslag även för små obetydliga saker, tappar hår i mängder och känner ofta ett tryck över bröstet och därmed tungandad.

Jag ville att han skulle kolla upp mig, att jag inte har någon annan sjukdom som ger dessa symtom så att jag kan utesluta den oron och därefter bara fokusera på att stressen ska minska.

Fantastisk är han, företagsläkaren. Förminskade inte min oro, lyssnade, bekräftade och satte direkt upp mig för provtagning, därefter gav han mig telefonnummer till företagets kurator och sa åt mig på skarpen att ringa till henne för att få några samtal.

Jag känner mig nöjd för att jag nu själv stoppar framfarten jag gått fram med tidigare. Just nu orkar jag inte jobba på topp. Ingen karriär i världen är värd att jag ska klappa igenom och därigenom inte kunna ta hand om mina barn.

Ingen. Karriär. I. Världen.

14 kommentarer

 1. jÄTTEBRA. Jag kanske skulle konsultera dig vad gäller mina egna livsproblem, du verkar ha total överblick över allting.

  Och framförallt – vilken ovanligt bra läkare. Han tog prover!

  Jag har också haft samma besvär som du , har till viss del och det där med trycket över bröstet är ju segt nu när man dessutom hostat i två månader, min husläkare tyckte mitt bröst var ”lite knöligt” men glömde sen bort det, etc….

  Lite off topic nu men jag tyckte mest din läkare reagerade bra och undrar vad för slags prover man egentligen kan ta, förutom järnbrist och EKG?


  • Annac, jag skulle med glädje konsultera dig i dina livsproblem, för det skulle vara som att betala tillbaka en bit på ALL den hjälp som du givit mig under dessa år. Det är konstigt hur nära du står mig trots att vi aldrig träffats. Men nära står du mig i alla fall.

   Mina prover som jag ska ta är, förutom typ sänka och liknande, ämnesomsättningsprover, eftersom de ger samma typ av symtom som stress. EKG har jag faktiskt inte gjort och det känns inte som en nödvändighet heller, eftersom det tunga i bröstet inte känns som om det hör till hjärtat.

   Och du, gå till en ny läkare, få ny bedömning, om du orkar. Det känns inte helt ok med en läkare som glömmer bort saker och ting.

   Lycka till
   Linda


 2. Bra där!
  Så himla svårt att ta det steget -men SÅ rätt att göra det.
  heja dig!


  • Ja, steget har varit jättesvårt att ta. Krävde lång tid för mig att inse att det var det ända rätta.


 3. Bra jobbat vännen!


 4. Gott! Sådan självinsikt önskar jag också att jag hade!


  • Peter, du har väl självinsikt du också?! Annars hade du inte kommit så långt som du gjort.


 5. Jättebra, vännen. Bromsa i tid. Kolla värdena. Och andas. Stor kram.


  • På torsdag tas alla prover. Förväntar mig inte att se något i dem. Vilket är bra. Då kan jag koncentrera mig på att fixa stressen. Kram


 6. kloka tankar,klokt beslut. INGET är värt att braka ihop totalt för.kram


  • Det var nog att jag faktiskt låg på gränsen att braka ihop som vägde över och gjorde att jag tog tag i saker och ting. För, helt riktigt, inget är värt att braka ihop för.


 7. Klokt!

  Skönt med företagshälsovård, och super med en bra läkare dessutom.

  Man kanske skulle byta till en ”lyxigare” arbetsgivare som erbjuder sådana saker.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: