h1

Mammalivet halkar efter.

februari 13, 2010

Barnveckan har börjat. Det är härligt att ha dem hemma. Samtidigt har jag inte fokus på dem. Jag har blicken lyft till nästa helg. Barnfri. Spännande planer på fredagen och troligen träff med U på lördagen.

Och jag skäms. Känner mig som en dålig mamma som inte är på plats i sinnet utan istället tänker på mig själv. Mina behov. Jag vill finnas för dem helt och hållet. Fullt ut. Men just nu kan jag inte.

13 kommentarer

 1. för att du ska bli en bra mamma måste också dina behov och sinnen bli tillgodosedda…det har inget att göra med att du skulle vara en dålig mamma ABSOLUT INTE!så se fram emot nästa helg…puss o kram till dig


 2. Kan det vara nån slags urinstinkt vi människor har att alltid förutse kommande ”faror”? En slags ansvarskänsla kombinerat med fortplantningsinstinkten, som ändå sannolikt styr ALLT vi gör. Syftar på alla sociala kontakter som är och alltid varit en förutsättinng för överlevnad och fortplantning. Jag menar att det är starka krafter vi har att göra med ibland när vi inte förstår våra sk känslor.


  • Oj. Spännande tankar. Jag gillar dem! Skulle förklara mycket av dessa tankar för jag blir ju verkligen inte av med dem 🙂 Samtidigt så finns ändå det dåliga samvetet kvar.


 3. Kan aldrig någonsin tänka mig att du skulle vara en dålig mamma! Som Bittan säger så måste man värna om sig själv för att ladda batterier för att vara en bra mamma!!!

  Själv är jag full av lyckorus denna helg (som eg är pappans), mest för mitt nya hus (usch vilken prio) men oxå för att jag får barnen en bonushelg. Dessemellan njuter jag av egen tid. I ons-tors t.ex. hade farmor och farfar barnen (pappan bortrest ons-sön), för jag behöver LADDA BATTERIERNA. Och jag skäms inte. Det ska inte du heller göra!!!!!

  Stor kram


 4. Ojoj, lördag kväll och två glas vin och en whiskey senare funderar man alltså i såna här banor hahaha. Men jag tänker iofs mkt så , så jag står nog för det imorgon också. 😉


 5. Hehe! Precis så tänker jag också! Jag BORDE inte göra ditten eller datten – jag BORDE vara med Isolde istället. Och så blir det inte ens pannkaka av det. En människa jag litar mycket på sa emellertid åt mig precis det som Bittan sa: om du inte ger dig själv tid, kan du inte ge någon annan tid heller. Dina behov, känslor, önskningar och drömmar upphör inte att existera för att du är mamma.

  Allt börjar ju hos dig, och för att du ska kunna sträcka ut handen åt andra måste du se till att du först och främst är fast förankrad. Annars går det inte!

  Du är en bra mamma när du mår bra och en lite sämre mamma när du inte mår bra, så mitt tips är att verkligen njuta tills du skäms. Då kommer du att ha fokus och så oerhört mycket gott att ge dina barn när det är dags nästa gång.

  Jag väntar på uppdatering gällande den där dejten! 😀


 6. Det där med att du skulle vara ”en dålig mamma” spricker på att du säger att du skäms och känner dig som en sån.
  Det hade en dålig mamma aldrig gjort.
  Ha!

  (dessutom håller jag med det Bittan skrev i sin kommentar)
  😉


 7. @ Bittan, Mitt i Fågelsången, Peter och Roslagsgatan:

  Att vara en bra mamma och vad som går först (mina eller barnens behov) är något jag tänkt mycket på. Jag håller med er alla i ”mår jag bra, så mår barnen bra”. Det är sant. Men samtidigt finns det en gräns i det tyckandet. Mina behov kan inte alltid gå före barnens för att jag ska vara lycklig.Det går helt enkelt inte. Det vore osunt att tänka så jämt och ständigt. Anser jag.

  Jag tycker att det är ok att mina två liv (mammaliv – singelliv) går in i varandra; jag tänker mycket på barnen under singelveckan och under barnveckan tänker jag mycket på mitt singelliv. Och det är sunt. Men just nu blir det för mycket singeltänk under barnveckan. Jag finns inte här för barnen. Inte tillräckligt. Mitt tålamod tryter mer än vanligt och jag längtar efter att barnen åker till pappan så att jag kan ragga killar.

  Och just längtan över att ”fan blir det aldrig singelvecka någon gång” gör att jag känner mig dålig som mamma. Min otålighet och rastlöshet, borde inte vara här när jag har barnen. Jag borde njuta av dem. Passa på. Jag har ändå bara 50% av deras tid.

  Just nu förminskar jag min halvtid med barnen och DET gör att jag skäms och känner mig dålig som mamma.


 8. Men det är ju inte alltid så. Du vet ju att allting går upp och ner. Men OK då. Känn dig som en skitkass mamma en stund. Det motiverar dig att vara Mor av Guds nåde nästa gång kidsen är hos dig 😉


  • Du har rätt Peter. Oftast är det inte så. Oftast är jag en bra mamma. Nu några dagar senare så har jag hamnat mer i fas i livet. Det känns skönt.


 9. Barnen är livet. Men livet är inte bara barnen. Ju…


  • Jag vet att det är så, men ibland blir det för mycket åt andra håll än barnen. Det tycker jag är svårt. Jag är inte van med det.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: